Fødselsdags-modeller i Børnehaven Skt. Anna

Vi elsker fødselsdage! Det er en gave for fællesskabet at være med til at fejre en ven, at opleve at blive fejret, at lære sit barns venner at kende, at lære sin vens forældre at kende, at opleve noget anderledes, at kunne bryde rutiner, at lære gode traditioner at kende.

Modeller: I børnehaven findes der to muligheder, når I skal fejre fødselsdag. Det er forskelligt fra familie til familie, hvilken model der passer bedst. Uanset hvilken model I vælger, gælder Børnegårdens sukkerpolitik.  Alle aftaler om fødselsdag aftales nærmere med personalet på stuen. Invitationerne afleveres til personalet, som sammen med dit barn hænger dem op i de andre børns rum eller på opslagstavlen.
Pædagogerne sætter rammerne for fejring af fødselsdag og de sikrer tryghed og støtte til fødselsdagsbarnet og børnegruppen før, under og efter fødselsdagen.

  1. Holde fødselsdag i børnehaven: Fødselsdag fejres i.f.m. eftermiddagsmad. Barnet medbringer fødselsdagslækkerier til hele stuen, enten som erstatning for eller som supplement til madpakkerne. Forældrene opfordres til at deltage. Der bliver sunget for barnet og hygget lidt ekstra. Reglerne for den mad, der bliver delt ud ved denne fødselsdagsmodel er, at man f.eks. må tage boller, smør, frugt, nødder eller lign. med. (Ingen mad som kræver køl undtagen smør).

    I laver en indbydelse og hænger på tavlen, skriv gerne hvad i tager med.

  1. Holde fødselsdag i hjemmet: Fylder barnet 4, 5 eller 6 år og bor I i gåafstand fra børnehaven, kan I vælge at invitere hele stuen inkl. stuens personale hjem til fødselsdag i hjemmet en tirsdag el. torsdag formiddag (typisk ml. 9.45-11.45). Personalet er med til at følge børnene til og fra børnehaven, så gå-turen bliver tryg og sikker. Hvis det er nødvendigt, hjælper fødselsdagsbarnets forældre til med at følge børnene.
    Reglerne for den mad, der serveres ved denne fødselsdagsmodel er, at forældrene har ansvaret for, at tilberedning af maden til børnene er forsvarlig. Man må servere alt slags mad under hensyntagen til sukkerpolitikken. Husk at maden skal udgøre et frokostmåltid for børnene og de voksne.

For at undgå misforståelser vil vi gerne pointere, at hvis I vælger at holde fødselsdag på andre måder eller tider end de to ovennævnte muligheder, beder vi jer arrangere og kommunikere med de øvrige familier helt uden om børnehaven - på samme måde, som I gør ved ”legeaftaler”.

Fødselsdagsgaver: I forhold til gaver, vil vi gerne have, at hvert barn hjemmefra tegner en tegning til fødselsdagsbarnet. På dagen for fødselsdagen samler personalet tegningerne i en mappe, som bliver pakket ind og overrakt til fødselsdagsbarnet under fødselsdagen.
Vi oplever, at den glæde, som det enkelte barn har ved at fremstille og give en gave til en ven, er enorm stor og kvalitetsfuld.
Godteposer: Mange vil gernefremstille portionsopdelte poser med f.eks. popcorn, figenstang, saltstænger eller tørret frugt som fødselsdagsbarnet kan dele ud til de øvrige børn. Det er en fin ide, hvis posen indgår i fødselsdagstraktementet.

Men vi ønsker ikke have godteposer, som tages med væk fra fødselsarrangementet, da de børn som ikke har deltaget i fødselsdagen, kan føle sig udenfor.

 Med venlig hilsen bestyrelse og personale i Børnegården Skt. Anna.